Tuesday, December 7, 2010

Titi-titi kehidupan.....

Bismillahirrahmanirrahim......
"ukhuwah itu bukan terletak pada pertemuan, bukan juga pada manisnya ucapan dibibir, tapi pada ingatan seseorang terhadap saudaranya dalam doanya..." -al-imam ghazali-

alhmdulillah...dengan petikan kata-kata dari al-imam ghazali ini, akn den jadikan pembuka bicara blog den pada mlm yang sungguh sayu dan sunyi ini...^.^


tak tahu kenapa...tp hati ini tetibe trase sayu, mungkin terkenangkan sahabat-sahabat lama, teman-teman rapat yg mungkin tengah belajar skrg ni, tengah kerja ke, almaklumla, eden ni tgh cuti-cuti malaysia...itu yang duk melepak je kerjanya...haha...jgn jelez kwn2 yg len..=D walaupun kite smua duk kt tempat laen2, ade kt johor, kelantan, terengganu, KL, selangor, tp, walau mcm mane pun, "takde ungkapan perpisahan dlm persahabatan walaupun maut menjadi noktahnya kerana seorang sahabat itu terlalu istimewa dalam doa saudaranya yang laen walaupun tanpa bayangnya.." ^.^

dan untuk sahabat-sahabat sekalian,
"Ya Allah...perbaikilah untuk kami agama kami yang menjadi benteng dalam setiap urusan, ya Allah, perbaikilah untuk kami dunia kami yang menjadi tempat kami menumpang kehidupan kami, Ya Allah, kami berlindung dengan redhaMu dari kemurkaanMu, ya Allah, kami berlindung dengan keampunanMu dari seksa hukumanMu"...amin ya rabbal alamin....

terima kasih kepada sahabat white sand den, yg share dan bagi doa ni kepada den...=D smga berjaya dan slamat maju jaya dlm kerjaya....wallahualam...

3 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete